‘Een Eis van Helderheid’

Uit de linkerhoek… een zwaargewicht scriptie! De publicatie weegt 660 gram en heeft een lengte van slechts 16 cm, is met de hand genaaid gebonden op een flexibel materiaal bedekt met donkerblauw eco stijflinnen. De titel is wit gezeefdrukt, in tegenstelling tot de rest van het redactionele ontwerp dat gedrukt is in een tint vergelijkbaar met die van de omslag.

In zijn scriptie behandelt Robert Glas de elegantie en schoonheid van ideeën in de conceptuele kunst, waarbij hij kunstenaars aanhaalt als Santiago Sierra en Sol LeWitt. Voor het boekontwerp wilden we de onderbelichte schoonheid van het materiële benadrukken door middel van keuzes in o.a. grootte, gewicht en beweging, om zo het boek als object een meer fysiek karakter mee te geven.


Formaat: 160 x 125 mm
Paginas: 66
Oplage: 15 exemplaren

Robert Glas is fotograaf en kunstenaar. In 2012 studeerde hij cum laude af aan de HKU.